info FAQ (Vaak Gestelde Vragen) Poedershoots

[ holi powder actie shoots]

 De leverancier vanwaar wij ons kleurenpoeder betrekken levert dit kleurenpoeder op basis van maïszetmeel.
Omdat het kleurenpoeder niet wordt gefabriceerd op eenzelfde kwaliteits niveau zoals bv cosmetica of levensmiddelen, wordt geadviseerd het kleurenpoeder niet te eten, inademen daarentegen kan niet meer kwaad dan het inademen van gewoon stof.  Mocht het poeder in de ogen komen, dan kan dit licht irriterend zijn.
Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen wordt geadviseerd maatregelen te nemen om geen grote hoeveelheden stof in te ademen (mondkapje, of anders iemand anders even laten assisteren)

Het poeder is dus niet giftig voor mens, dier of milleu.

Ingrediënten :

Alle kleurenpoeders bestaan standaard uit maïszetmeel en geurstof, de kleurstoffen verschillen per kleur. Geurstof: lavendel, lavendel olie, thee plant, salie, dille, 2-undecanone, kamille, rozemarijn, rozemarijn olie, azijnzuur E260, Rood E124 / Groen E102 E133 / Roze E122 / Geel E102 / Oranje E102 / Blauw E133.

De E nummers hierboven zijn kleurstoffen die ook in de levensmiddelen- en cosmetische industrie worden gebruikt en die dus goedgekeurd zijn om gebruikt te worden.

Een kleine waarschuwing is geboden, er zijn ook kleurenpoeders in omloop die van minder betrouwbare bron komen  en waarvan de samenstelling op zijn zachts gezegd niet te controleren is.

Ontour4you gebruikt alleen kleurenpoeders van een gerenommeerd merk en die steeds van dezelfde leverancier betrokken worden.

  Is het gebruikte poeder veilig ?

Het kan een ietwat gekleurde bedoening worden, maar jij als eigenaar hoeft in de meeste gevallen zelf niets te doen.
Wij poederen de hond en jij staat aan de andere kant van de hindernissen om je hond enthousiast te roepen.
Mocht je hond het spannend of vervelend vinden dan is het fijn als je zelf assisteert en zodra de poeder is aangebracht je naar de andere kant van de hindernis loopt om je hond enthousiast te roepen.

  Word ik als eigenaar vies ?

JA , je hond krijgt kleurenpoeder op en in de vacht, dit is een poedersoort die erg goed zichtbaar is, het is gebleken dat de beste manier om je hond schoon te krijgen , het uitblazen met een waterblazer is. Zowieso heb je met het uitborstelen of uitwrijven met een handdoek direct na de shoot al een flink gedeelte verwijderd. Wij hebben die zelf niet bij, houd daar dus rekening mee als je je hond in de auto mee naar huis moet nemen. Het kan natuulijk altijd zijn dat je hond tegen je aanspringt of zich bij je uitschud. Houd daar rekening mee, neem kleren mee die vies mogen worden als dat een probleem is. Om de nadelen van achterblijvend poeder te minimaliseren is het advies de hond niet van tevoren te wassen. Wassen van je hond neemt de natuurlijke beschermingslaag van de huid weg, deze laag vormt een buffer tussen de huid en het poeder.
  Wordt mijn hond vies ?

Ja, we hebben een 100% natuurlijk product wat wit is, hieraan zijn geen toevoegingen gedaan, de mogelijkheid bestaat wel om achteraf in de nabewerking hier een (lichte) kleur aan te geven.

  Kan ik ook ongekleurd poeder kiezen ?

Het kleurenpoeder vormt stofplekken, die verdwijnen met een regenbui, of als je niet zolang wil wachten kan dat ook door het met een paar emmers water of met een tuinslang weg te spoelen.

  Wordt mijn tuin/locatie Vies ?

Ja hoor, we praten dan over een actie black foto , dit is voor ons evenveel werk als een poederfoto, de prijs is daarom ook gelijk aan de poedershoots.

  Kan ik ook zo'n kleuren poeder actie foto krijgen zonder poeder ?

Ja hoor, ook gladharige honden kunnen we bepoederen, en doordat het poeder iets anders verdeeld wordt tijdens het bepoederen zal er toch een stofwolk te zien zijn.
Die stofwolk is overigens afhankelijk van veel meer dan alleen het vachttype, ook snelheid, kracht van afzetten en de hoek waarin de hond springt zijn van invloed.
We doen daarom ook vaak meer dan een sprong gewoon om zeker te zijn dat het juiste shot erbij zit.
We hebben in het verleden al diverse gladharigen gehad waaronder jack russel en canadese herder.

  Mijn hond is gladharig kan dat dan ook ? 

Het ras van de hond is bijna nooit de beperking, de fysieke (en soms geestelijke) gesteldheid van de hond veel meer 🙂
We hebben pommeriaantjes, chihuahua's en teckels tot aan newfoundlanders toe gehad die geweldig springen.
Daarentegen hebben we ook border collies gehad die zo enthousiast waren dat ze vergaten af te zetten voor de sprong en alles omver liepen.
Uiteraard is het wel zo dat een teckel niet dezelfde houding heeft als een BorderCollie, maar door het obstakel aan te passen aan de hond proberen we het maximale resultaat te halen uit elke sprong.

  Ik heb een 'Vul hier het ras vd hond in', Lukt dat ook ?

Het is raadzaam om met honden die niet gewend zijn over obstakels te springen hier een aantal keren vooraf mee te oefenen, zodat de hond begrijpt wat er van hem/haar verwacht wordt.
Als je aangeeft dat je hond niet goed/kan wil springen dan is het zaak dat je als baas zo enthousiast mogelijk bent als je de hond naar je toe roept, bij deze honden zijn we extra zuinig met poeder.
Je hebt normaal poeder voor 2 sprong pogingen te doen, bij deze honden verdelen we dat in 3.

  Mijn hond springt niet / slecht (Willen)

Als je hond nu echt niet kan/wil springen kunnen we niet garanderen dat daar een fatsoenlijke actiefoto uitkomt, wij zullen voor het bepoederen je dan het advies geven er vanaf te zien, of voor een (bepoederde) portretfoto te gaan. Wil je de poederfoto toch proberen, prima, maar dan ga je akkooord met het resultaat wat we eruit kunnen halen met de voor ons geldende norm van bewerking.
  Mijn hond kan niet springen (Kunnen)

We hebben uiteraard te maken met strakke schema's als we een groepssessie doen, maar we doen ons uiterste best om elke hond goed op de foto te zetten.
helaas is na 2-3 sprongen het poeder op, mocht een hond door onwillendheid hier niet genoeg aan hebben dan kan voor extra poeder een klein bedrag in rekening gebracht worden, dat zal altijd in overleg gebeuren.

  Mijn hond heeft zijn dag niet 🙂

Als je een hond hebt die snel afgeleid is geef dat aan , als het mogelijk is plannen we je aan het begin of einde van de dag in zodat er in ieder geval weinig andere kandidaten staan te wachten.
Mogelijk is het houden van een shoot op een prive terrein een beter alternatief, zodat jouw hond alle tijd, rust en aandacht krijgt die die nodig heeft.

  Mijn hond kan niet goed met andere honden.

Dat is heel vervelend, aangezien het bepoederen en vasthouden normaal gesproken door ons gebeurt. Dat houdt dus in dat iemand die de hond wel vertrouwt de hond zal moeten bepoederen, en dat de eigenaar van de hond aan de andere kant moet staan om de hond te roepen / aan te moedigen om te springen.

  Mijn hond kan niet overweg met mannen / vreemden.

Als je een hond hebt die niet los kan, dan levert dat mogelijk problemen op, de hond is dan namelijk belemmerd in zijn vrijheid, en zal de sprong anders nemen dan wanneer hij niet aangelijnd is.
We hebben vaker honden gehad die niet van de lijn konden, dit betekent voor ons vaak improviseren bij het fotograferen.
In de nabewerking daarentegen is het vaak onmogelijk om de lijn weg te werken binnen een redelijke tijdsbestek.
We werken slechts de lijn weg indien redelijkerwijs mogelijk binnen een regulier bewerkings tijdvak.
Mogelijk is het houden van een shoot op een prive terrein een beter alternatief, zodat jouw hond alle tijd, rust en aandacht krijgt die die nodig heeft.

  Mijn hond kan absoluut niet van de lijn.

Dat is mogelijk, we kunnen in overleg met meerdere kleuren werken, maar daar zijn wel extra kosten (50%) aan verbonden, de hond moet vaak extra sprongen maken om de kleuren er op te krijgen en de nabewerking is veel omslachtiger, dus ja het kan, maar niet tegen hetzelfde tarief als een unicolor sprong.

  Ik wil graag meerdere kleuren in 1 enkele sprong?

We nemen 2-3 holi powder serie shots, dat is in bijna alle gevallen genoeg om er de juiste aktie foto uit te halen.
Wij kiezen het ultieme shot dat in nabewerking wordt omgetoverd tot een plaatje zoals je die vast al gezien hebt in ons portfolio.
Na de sprongen zit er nog flink wat poeder op de hond, als er tijd en ruimte is vragen we je de hond een paar maal richting de fotograaf te laten rennen, dit om de overtollige poeder eraf te lopen, en om daar nog 1 of 2 leuke foto's uit te halen die je als aandenken erbij krijgt.
Dus samenvattend , je krijgt 1 bewerkte powder aktie foto van je hond in maximale grootte als Digitaal bestand
En optioneel, mochten als die gemaakt zijn, zijn er extra foto's op webformaat met logo via onze facebook pagina te downloaden.
Mocht je een van die extra foto's op groot formaat bij willen bestellen, dan kan dat tegen een vaste prijs van 10 euro.

  Wat krijg ik voor mijn geld ?

Al zit bij de standaard shoot slechts een digitaal bestand inbegrepen, wij kunnen uiteraard uw foto ook extra op Canvas, aluminium of plexiglas leveren tegen meerprijs.
We hebben bij elke shoot wel een aantal demo afdrukken staan, zodat u ter plekke kunt zien wat de kwaliteit is die wij leveren.
De mogelijkheden zijn afhankelijk van uw wens, en deze kunt u kenbaar maken tijdens het fotograferen, maar we kunnen deze ook altijd achteraf nog realiseren.

  Ik wil een afdruk op Canvas of Plexiglas, kan dat ook ?

Nee, helaas het is niet mogelijk zelf te kiezen welke foto je bewerkt wil hebben, je zult daarvoor moeten vertrouwen op onze expertise.Wij zullen altijd kiezen voor een foto waar de hond in de juiste houding, op zijn allerbest op staat.

  Kan ik zelf een foto kiezen ?

Nee, tijdens de shootevents nemen we meestal 4 basiskleuren mee, namelijk blauw, rood, rose en paars, als we voorraad hebben kan het zijn dat we een aantal extra kleuren bij hebben. Wel kunnen we kleuren in de nabewerking beperkt wijzigen

  Kan ik elke kleur poeder kiezen die ik wil ?

We kunnen kleurnuances aanbrengen, we kunnen van donkerblauw geen geel maken, maar van rood wel rose, en van geel oranje.
Heb je een specifieke kleurwens laat ons dat dan vooraf weten.

  Kan ik achteraf een andere kleur krijgen ?

Het al dan niet mooi uitwaaieren van de stofwolk is afhankelijk van een aantal factoren, waarvan sommige door ons te beïnvloeden zijn, en anderen geheel afhankelijk zijn van de hond.
De snelheid van de hond, De manier en het moment van de afzet, De kracht die daarbij gebruikt wordt, de wind, vachttype van de hond om zo maar een paar dingen te noemen.
Elke hond springt op zijn eigen manier, helaas blijft het gokken en hopen dat de hond springt zoals die moet springen om een mooi verdeelde wolk te krijgen.
We kunnen in nabewerking een wolk wat voller maken, maar we kunnen geen 5 keer een aanpassing doen tot de wolk naar je zin is.
Het blijft een individuele foto waarbij elke hond zijn eigen wolk creëert en daarmee als resultaat jouw unieke foto van de hond.

  Ik zie foto's van andere honden waarbij het poeder veel mooier valt ?

Het concept is gebaseerd op minimaal 10 gegarandeerde deelnemers, die formule betekent dat we dan tegen een hele strakke prijs kunnen werken, als daar 5 of 10 extra kandidaten bijkomen worden de kosten voor het poeder en de tijd voor het nabewerken ook groter.

  Krijgen we korting als we met X personen komen ?

Nee, helaas is dat niet het geval, de prijs is echt gebaseerd op het per hond principe.
Het mag misschien lijken dat klikken voor 1 of 2 honden evenveel werk is, maar dat is het niet, vaak kijkt 1 van de 2 honden niet helemaal zoals gewenst , soms moeten er 2 foto's samengesteld worden om tot 1 foto met het gewenste resultaat te komen, maar ook het wegwerken van oneffenheidjes (siepjes, vlekjes, kale plekjes) is vaak dubbel zoveel werk bij een duoshoot.

Als je een (groeps) powdershoot boekt voor je hond, dan zul je gegarandeerd een foto hebben waar je ontzettend blij mee zult zijn,

  Ik wil een foto van mijn 2 honden samen is dat dezelfde prijs als voor 1 hond ?

Comments are closed.